Ryan Montgomery szakmáját tekintve whiskey-főző mester, de lepárlójában vodkát is készít. Ez utóbbi gyártási folyamatának mellékterméke egy emberi fogyasztásra alkalmatlan, szennyezett alkohol, amely azonban üzemanyagként kiválóan hasznosítható.

Mivel Ryan korábban egy közeli mezőn talált egy magára hagyott, teljesen működésképtelen motorkerékpárt, úgy gondolta, épít egy versenymotort, hogy legyen miben felhasználnia a felgyülemlett alkoholt.

Ezen igyekezetében még az sem gátolta, hogy fogalma sem volt arról, hogyan fogjon hozzá a motorszereléshez. Idővel azonban kitanulta a mesterséget, és barátaival csinos veterán versenymotort építettek, amelyet saját whiskey-márkájáról Sudden Wisdom (hirtelen bölcsesség) névre keresztelt.

Ha már elkészült, ki is akarta próbálni: benevezte a motort a Bonneville-i sós tó medrében szervezett gyorsasági versenyre. A motor itt sokkal jobban érezte magát, mint közúton: a korábban mért 155 km/óra helyett 180 km/óra sebességet ért el. Ezzel a több napos versenyen az utolsó pillanatig tartotta a kategóriacsúcsot, amikor is egy másik, alternatív üzemanyaggal hajtott motorkerékpár 230 km/órát ért el.

180-nal száguld a vodka-hajtású motorkerékpár 2

Ezzel együtt Ryan elégedett teljesítményével, és folytatja a motorkerékpár fejlesztését.