Ez a videó még tavaly augusztusban járt körbe, de üzenete újra aktuális. Ha a nap pont szerencsétlen szögben esik, és süt rá a csomagtartóban található vizes flakonra, annak akár kiégett autó is lehet a vége.

Az idahói férfi saját bőrén tapasztalta meg az esetet. Szó szerint, ugyanis a palack a bőrkárpitot kezdte el égetni. Főszereplőnk a kocsijában ebédelt, amikor a szeme sarkából felszálló füstöt vett észre. Rájött, hogy a napfényt gyűjtőlencseként egy pontra fókuszáló flakon a ludas, ez kezdte kiégetni a kárpitot. Fontos, hogy erre csak az átlátszó palackba töltött tiszta folyadék képes, a színes palackok, illetve folyadékok nem.

Ugyanerre rájöttek már orosz autósok is:

Tehát a frissen vásárolt palackos vizet jobb, ha azonnal hűtőbe tesszük, és nem hagyjuk az üléseken kallódni. Viszont nem ez az egyetlen veszélyforrás, a napvédők tapadókorongjai is hasonló jelenségre képesek az üvegen hagyva.

A hőségben ez az apró műanyag is felgyújthatja az autódat 1A hőségben ez az apró műanyag is felgyújthatja az autódat 2A hőségben ez az apró műanyag is felgyújthatja az autódat 3