A Hennessey itt az öreg kontinensen kevésbé ismert név, ha tuningról van szó. Legfőképpen azért, mert már közel 30 éve az amerikai izomautókra szakosodtak és mára túlvannak a tízezredik átalakításon is. Ennek örömére egy különleges szériát is összehoztak, melynek alapja az egyik legnépszerűbb típus, a Ford Mustang. Nem mellesleg John Hennessey szerint ez a valaha készült legszebb Mustangjuk.

A Hennessey Heritage Edition Ford Mustangot a Ford GT azonos nevű szériája ihlette, ez látható a múltidéző fényezésen is. A piros autót vagány fehér csíkokkal és rajtszámmal tették egyedibbé. Számos aerodinamikai elem mellett az autó 20 colos felniket kapott, melyekre Michelin Pilot Sport Cup 2 gumikat szereltek. Ez jól jelzi, hogy a módosított futóművel és a rengeteg erővel a Mustang bizony pályán sem vall szégyent.

Elindulnánk a naplementébe a 808 lovas Mustanggal 2

Megmaradt az 5 literes, V8-as motor, ám rádobtak egy kompresszort, átdolgozták a befecskendező-rendszert, valamint az üzemanyagpumpát is. Az eredmény 7200-as fordulatnál 808 lóerős teljesítmény és 4500-nál közel 920 Nm nyomaték lett. A megfelelő lassulásról pedig Brembo fékek gondoskodnak. A váltó lehet 6 gangos kézi vagy az új 10 sebességes automata is. Álló helyzetből 3,3 másodperc alatt gyorsul 60 mérföld/órás (96 km/óra) sebességre. A negyedmérföldes gyorsulást 10,7 másodperc alatt zavarja le.

Az autó egyben is megvásárolható, nem kell külön egy Ford Mustang GT-vel meglátogatni a műhelyt. Ráadásul még az eredeti Ford-garancia is vonatkozik az autókra. A sorszámozott autókból csupán 19 példány készül.