Harminc éve jelent meg az első M3-as BMW és a versenytechnikához közel álló modellből nem túl sok készült, így esélye sem volt arra, hogy ne váljon belőle értékes klasszikus. Mára szinte minden fennmaradó példányt igyekszenek gondozni és helyrehozni, hogy aztán a megfelelő pillanatban a legtöbbet lehessen elkérni érte. Kétségkívül az olyan kései limitált példányok érik a legtöbbet, mint például a Sport Evolution, mely már az S14-es négyhengeres 2,5 literes változatát kapta 238 lóerővel.

A Sport Evolutionből csupán 600 példány készült – és egy darab kabrió -, a 108-as sorszámúra pedig most akadtak rá nem túl szép állapotban. Egy kertben rohasztották az autót, melyről eltűntek a gyári felnik, helyette AC Schnitzerek kerültek rá, de sajnos nem ez a legnagyobb baj a 98 ezret futott példánnyal. A karosszéria erősen korrodált, a fényezés borzalmas állapotban van, ahogyan a beltér is többet kér egy kis takarításnál.

Az autót megközelítőleg 25 millió forintnak megfelelő összegért kínálják és nagyjából közel ennyit kell még minimum rákölteni, hogy rendben legyen. Ennek ellenére elszánt, módos veterán- vagy BMW-rajongónak mégis megéri megvenni, hiszen jó állapotban ez a BMW M3 Sport Evo csillagászati áron kerülhet új tulajdonoshoz.

Kincset érő BMW-t rohasztottak egy kertben 1
Kincset érő BMW-t rohasztottak egy kertben 2

Kincset érő BMW-t rohasztottak egy kertben

Kincset érő BMW-t rohasztottak egy kertben

Kincset érő BMW-t rohasztottak egy kertben 11
Kincset érő BMW-t rohasztottak egy kertben 12
Kincset érő BMW-t rohasztottak egy kertben 13
Kincset érő BMW-t rohasztottak egy kertben 14
Kincset érő BMW-t rohasztottak egy kertben 15
Kincset érő BMW-t rohasztottak egy kertben 16
Kincset érő BMW-t rohasztottak egy kertben 17
Kincset érő BMW-t rohasztottak egy kertben 18
Fotó megosztása:

Kincset érő BMW-t rohasztottak egy kertben 19Kincset érő BMW-t rohasztottak egy kertben 20