Az ’50-es évek közepétől egészen 1975-ig gyártották a Citroën zászlóshajóját, a DS-t. A hidropneumatikus felfüggesztésen ringatózó limuzint istennőnek is szokás hívni a francia déesse szó után. Számos filmszerep és több legenda után nem csoda, hogy ma már megbecsült veteránok ezek az autók. Mivel közel 1,5 millió példány készült belőlük, nem csoda, ha becsúsznak olyan művészi alkotások, mint ez itt.

Nehéz szavakat találni arra, hogy mit is látunk éppen. Még az eladó sem fűz hozzá többet, csak annyit, hogy felvonulásokra parádés kocsinak még alkalmas lehet a női alakkal megszobort Citroën. Az autót az amerikai Sacramento környékén árulják és vélhetően az viheti el a leghamarabb, aki hajlandó megszabadítani a hirdetőt ettől a rémségtől.

A barna autóra arcra esett nőalak került, a haja szétomlik a motorháztetőn, a testét az oldalpaneleken jelenítette meg a kedves művész, az összekulcsolt lábak pedig a csomagtérfedélen kaptak helyet. Természetesen ez nem csupán festés, hanem valódi háromdés mű.

Valami egészen döbbenetes történt ezzel a veterán Citroënnel 1
Valami egészen döbbenetes történt ezzel a veterán Citroënnel 2

Valami egészen döbbenetes történt ezzel a veterán Citroënnel

Valami egészen döbbenetes történt ezzel a veterán Citroënnel

Valami egészen döbbenetes történt ezzel a veterán Citroënnel 8
Valami egészen döbbenetes történt ezzel a veterán Citroënnel 9
Valami egészen döbbenetes történt ezzel a veterán Citroënnel 10
Valami egészen döbbenetes történt ezzel a veterán Citroënnel 11
Valami egészen döbbenetes történt ezzel a veterán Citroënnel 12
Fotó megosztása:

Valami egészen döbbenetes történt ezzel a veterán Citroënnel 13Valami egészen döbbenetes történt ezzel a veterán Citroënnel 14