Folyamatosan bukkannak fel az aukciókon a legkülönfélébb ritkaságok, melyeket hosszú idő után találnak meg egy pajtában vagy garázsban, esetleg az erdő közepéről mentik meg őket. Éppen ezért szinte hihetetlen, hogy még mindig van olyan felfedezetlen zug a Földön, ahol el tud bújni egy egész autó. Márpedig van. Méghozzá Amerikában akadtak egy Porsche 356-os nyomára, melynek remek története is van.

Az autót eredetileg egy német lelkész vásárolta, aki Amerikába költözött és ekkor magával vitte autóját is. Nem sokkal később azonban eladta a Porschét, a második tulajdonosa pedig elrakta a garázsba 40 évre. Persze az autó állapota nem kifogástalan, de csupán 71 ezer kilométerrel az órájában meggyőző ritkaság és mindene eredeti. A korszakhoz tökéletesen passzoló sötétszürke fényezést megviselte a negyven év és a bordó félbőr belső sem olyan hívogató, mint új korában, de az érintetlen állapot többet ér mindennél.

40 éve szunnyadó Porschét találtak egy amerikai garázsban 240 éve szunnyadó Porschét találtak egy amerikai garázsban 3

A Porsche 356 B Super 90-esben 1,6 literes, négyhengeres, léghűtéses boxermotor kapott helyet, melynek teljesítménye 5500-as fordulaton 90 lóerő, ami mellé 4300-től 121 Nm nyomaték is van. Ezek nem tűnnek hajmeresztő számnak, az autó azonban 1 tonnánál is kevesebbet nyom és 10 másodperc körül gyorsul 100 km/órás sebességre, ami 1962-ben még egészen dinamikusnak számított.

A különleges Porsche 356-ost New Yorkban árulják 15,6 millió forintnak megfelelő összegért.