Két videót találtam, ami gyanúsan összetartozott, és tényleg. Ugyanaz az eset került rögzítésre két szemszögből, mindenképp tanulságos a történet.

Az első videón az előzményt látjuk, a teherautó sofőrje csorog a saját tempójával, amikor kifordul elé egy Suzuki Vitara. Nincs ebben semmi különös, de emberünk ráengedi a szerelvényt a lassan cammogó piros autóra, némileg tanító célzattal, a mennyé má’ üzenetet sugározva.

Ez nem hatja meg a suzukist, aki beleáll a konfliktusba, azért sem megy, inkább integet, fékezget, és már valószínűleg dagad a feje a vértől. Ezen a videón nem látszik az újabb  találkozás a körforgalomban, ahhoz a másodikat kell megnyitni (a lényeg 4:00-tól).

A kamionos megáll elbeszélgetni, de a suzukis nem kérdez, nem magyarázkodik, hanem váratlanul bólint, és olyan agresszíven támad, ahogy sose várnánk egy csíkos pulóveres, rőt hajú angoltól.

A tanulság természetesen most is az, hogy felesleges beleállni az ilyen történetekbe, aki lassan fordul elénk, vagy feltart, vagy integet, szóra sem érdemes. Ha elé fordulunk, kifékezzük, anyázunk, azzal csak olajat öntünk a tűzre, és igazoljuk saját frusztrációját, amiből ilyen körforgalmas csetepaték keveredhetnek.