Autóval temetkezni nem új keletű dolog. Minden évre jut egy-két ilyen jellegű sztori, idén Kínából jött az első autós temetésről szóló hír. A kínai Paoting város egyik lakóját nem mindennapi módon helyezték végső nyugalomra. Az megszokott, hogy a koporsót autó viszi a sírhelyhez, az viszont kevésbé, hogy a koporsó maga is egy autó, esetünkben egy Hyundai Sonata.

A nem mindennapi szertartásról videó is készült:

A friss eset viszont még különösebb. A szűkszavú híradások szerint egy nigériai milliárdos csak azért vett egy BMW X6-ost, hogy elhunyt édesapját abban temessék el. Ami nem csak egy átvitt értelemben vett ceremónia, ezt az autót, és benne a holtat tényleg elásták.

Csak azért vettek egy BMW-t hogy koporsónak használhassák 1

Puerto Rico területén pedig szinte hagyománya van a rendhagyó ravatalozásnak. 2015-ben a hetvenhárom évesen elhunyt Victor Perez Cardona került a hírekbe. Vitin, a taxis szerette volna, ha még egyszer utoljára vezetheti szeretett Corolláját, rokonai elintézték neki: a halott férfi bebalzsamozott testét felöltöztették, és beültették a taxi volánja mögé.

Csak azért vettek egy BMW-t hogy koporsónak használhassák 2

Puerto Ricóban szinte mindennaposak a hasonlóan teátrális ravatalozások: annak idején a vezess.hu is írt a motorkerékpárosról, akit versenyzői pózban emeltek kedvenc sportmotorja nyergébe, de előfordult már, hogy egy bokszoló egy stilizált ring sarkában álldogálva búcsúzott az élettől, egy nagymamát pedig kedvenc hintaszékében kötögetve ravataloztak fel.

Miközben Puerto Rico lakossága ilyen kreatív, az USA-ban inkább a kényelem dominál: itt működött évtizedeken át a világ egyetlen drive-in ravatalozója, ahol ki sem kellett szállni a kocsiból, hogy elbúcsúzzunk eltávozott rokonainktól.