Egy ismert Facebook csoportban jött szembe a videó, ami igazi elrettentő darab, megmutatja azt a pillanatot, amitől mindannyian rettegünk, ha korosabb használt autót vásárolunk. Azt, amikor kibukik a rejtett hiba, és kiderül, hogy a frissen javított küszöb csak füst és tükör, mögötte pedig száraz vaspor már a padlólemez maradéka.

Akármennyire alaposak vagyunk, laikusként könnyen belefuthatunk egy ilyen csapdába, a sunyi ügyeskedők elég profik ahhoz, hogy avatatlan szem számára eltüntessék a nyilvánvaló rohadás nyomait, no meg a jó műszaki állapotot bizonyító. friss műszaki vizsga is bizalomgerjesztő. Viszont nem garancia semmire. Nemrég egy külföldről behozott autóról készült videón hüledeztünk, a friss magyar rendszámú Mazda alja gyakorlatilag menthetetlenül rohadt.

Nyilván a külföldi kupecek is vastagon benne vannak a dologban, egy ilyen autónak egy országban sem szabadna forgalomban lennie, és ezt az állapotot nem az elmúlt két évben érte el, az biztos. Az ilyen kocsikkal mindig a hazai vevő szívja meg, mert ezekre a súlyos sebekre friss kamu alvázvédő réteg kerül, a lyukakat betömik szeméttel, kifújják purhabbal, a turpisság pedig csak pár ezer kilométer után derül ki. Mint ennél az Opel Merivánál, amiről tavaly kaptunk képeket.

A pokoli tákolás elrettentő példája bukott ki, amikor a srácok felvágták a küszöböt 1

Az első videón szereplő Peugeot remélhetőleg elindult a felépülés útján, és egy alapos, munkájára igényes karosszérialakatos még ad neki, és gazdájának pár jó évet.