A Szibéria keleti részén, a Vityim folyó felett álló Kuandinszkij híd komoly internetes hírnévre tett szert a videós kalandoroknak köszönhetően. A 15 méter magas, 570 méter hosszú szerkezetet a nyolcvanas években eredetileg vasúti hídnak szánták, de az építkezést sosem fejezték be, így a fenntartásra sem költöttek egy fillért sem.

Az átkelést lehetővé tevő rönkök folyamatosan korhadtak, az arra haladó nehezebb járművek rendszeresen beszakadnak, a helyiek pedig pallókkal egészítették ki a foghíjas részeket, de az idei katasztrófa következményeit már nem tudják helyrehozni.

A zajló jég elsodort egy tartópillért, ami végképp életveszélyes állapotba hozta a rozoga hidat.

Ez  valódi csapás a közeli Kuanda település lakóinak, akik számára ez volt az egyetlen lehetőség, hogy járművel kapcsolatot tartsanak a Bajkál-tó környéki nagyobb településekkel, így érkezett élelmiszer, üzemanyag a térségbe. Nem véletlenül egyensúlyoztak át nap mint nap pótkocsit vontató teherautók a veszélyes hídon, nekik ez nem kalandkereső mutatvány volt, hanem mindennapos feladat.

Így viszont csak a vonat maradt, ami naponta három alkalommal jár, a megoldás a vasúti híd gépjárműforgalom számára történő megnyitása lehetne, még itthon is akad példa gépjárművek és a vasút által közösen használt hídra.