Nehéz elhinni, pedig még ki tudja, hogy hány ehhez hasonló autó van elrejtve a világ elől, mint ez a 49 mérföldet futott Buick Grand National. Kicsit kevesebb mint 80 kilométerrel az órájában leltek rá egy amerikai garázsban méghozzá nem csak úgy simán letámasztva, hanem minden apróságával együtt. Még a gyári védőfóliák is mindenütt rajtamaradtak a fekete izomautóm, így aztán kicsit ugyan poros, de jóformán új autó.

Az eltelt harminc év egyedül a gépháztető teleszkópjait viselte meg, ezért azt a képen jól látható fadarabbal kitámasztották. Máskülönben az autó remek állapotban van és soha az életben nem használták még, így rendszámot sem kapott. Természetesen a helyszínről sem saját lábon hozták el, hanem trélerrrel, hiszen ebben a helyzetben minden árva megtett centiméter is súlyos összegekkel nyomja le az értékét. Nem véletlen azt sem, hogy az autót az Ebay-en hirdették meg, ahol már másfél nappal az aukció vége előtt 19,5 millió forintnyi licit gyűlt össze.

Időkapszulát találtak egy amerikai garázsban 2Időkapszulát találtak egy amerikai garázsban 3

A Buick Grand National-ben 3,8 literes, V6-os motor kapott helyet, melyet megtámogattak egy turbófeltöltővel, így a teljesítménye a valóságban 300 lóerő (a katalógus szerint valamivel kevesebb), mellé 490 Nm nyomaték társul. Álló helyzetből 5 másodper körül gyorsul 100 km/órás sebességre.

Az eladó példány minden opciós tétellel felvértezett darab, így van rajta kivehető, üveg targatető, elektromos ülések és ablakok, jobbik hangrendszer és minden, amit akkoriban amerikai autóba bele tudtak pakolni. Persze a konkrét példány legnagyobb extrája a rettentő keveset mutató mérföld számláló.