Rengeteg szempont van, ami alapján lakhelyet választ vagy épít az ember, és általában nem a garázs az elsődleges. A megfelelő élettér kialakítása nem is olyan egyszerű feladat. Különösen akkor, ha a leendő tulajdonosnak masszív autógyűjteménye van, melyet még a konyhából sem szeretne szem elől téveszteni. Malibuban épp egy ilyen ingatlan lett eladó. Külsőre ugyan nem sokat mutat, így néz ki:

Belül viszont annál érdekesebb az 1 hektáros területen fekvő 650 négyzetméteres ház, ami döntő többségben fém- és üvegszerkezetes. Nemcsak klimatizált és fűthető, hanem állítható a páratartalom is, valamint porszűrő és ultraibolyás baktériumszűrő rendszere is van. Mindezt kizárólag azért, hogy tökéletes körülményeket biztosíthasson az autógyűjtemény számára. A ház 2,5 milliárd forintnak megfelelő összegért cserélhet gazdát.

Álmaid gigantikus garázsos háza Malibuban van 2

Steve Goldman, a ház építtetője 14 darab egzotikus autót tart itt, de kényelmesen elhelyezhető akár egy 25 darabos kollekció is. Goldman egyébként igazán komoly gyűjteményt tárol itt. Pagani Zonda, McLaren P1, LaFerrari és Porsche-modellek találhatóak itt. Steve gyűjteményét gazdagítja egy igazán egyedi Porsche 911 GT2-es is, melyet közeli barátja, Alois Ruf épített neki. De itt tárolja Ferrari 360-asát, melyet alaposan átépítettek. Az olasz sportkocsi 1000 lóerős, ami mellé 1355 Nm nyomatéka van és csupán 1110 kilogrammot nyom. Az eredeti váltó helyére egy versenyhajóé került, hogy bírja a hatalmas erőt:

Álmaid gigantikus garázsos háza Malibuban van 3