A fotókat készítő egyszerű orosz közlekedő csodálkozva nézte a kamionok kerekeire rögzített színes palackokat. Fogalma sem volt, mire jók, a net népe pedig vad találgatásba kezdett. Van, aki arra tippelt, hogy ezzel előzik meg a felnin lévő nyílások befagyását. A megoldás viszont ettől messze áll, mégis pofonegyszerű.

Amikor a szibériai kegyetlen téli időben a keréksorok közé szorul a jég, könnyen beállhat egy-egy kerék. Idén is  tapasztalhattuk ezt autóinkon, a kerekek mögött felgyűlt jégkása gránitszilárdságú tömbbé állt össze. A kamionoknál ezt a sofőr észre sem veszi a szerelvény mozgásán, csak amikor már kész a baj, eldurrant az abroncs.

Így a PET-palackok egyszerű jelzőrudakként funkcionálnak, a vezető a tükörbe nézve tudja ellenőrizni, hogy minden kerék forog-e. Filléres, mégis hasznos, és ellátja a funkcióját, nyilván lenne erre is méregdrága elektronikus szenzor, de minek, ha ott a kamionos túlélő ösztön?

Zseniális, mire használják az orosz kamionosok az üres műanyag palackokat 1

Zseniális, mire használják az orosz kamionosok az üres műanyag palackokat 3

Hasonló okból lehet ezen a török kamionon pár szögvas felhegesztve a felnikre. Némileg anyagigényes megoldás, de tartósabb, bár nem vagyunk benne teljesen biztosak, hogy csak ezért kerülnek rögzítésre.

Zseniális, mire használják az orosz kamionosok az üres műanyag palackokat 5