A felvétel Lengyelországban készült, az útszakasz kitáblázottsága példás, és nyilván nem a  véletlen műve. Forgalmas helyről van szó, ahol fokozott figyelemmel kell közlekedni, és úgy tűnik ezt a gyalogosátkelőn nagy óvatossággal áthaladó kutya is tudja.

Ha a gyalogos az út egyik oldaláról a másikra kíván átmenni, úgy elsősorban a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen kell átmennie. Ha nincs a közelben zebra, úgy lakott területen levő főútvonalon az útkereszteződésnél (a járda meghosszabbított vonalában), valamint a menetrend szerint közlekedő jármű megállóhelyén levő járdasziget és az ahhoz közelebb eső járda között, egyéb helyen bárhol, a legrövidebb áthaladást biztosító irányban mehet át.

A zebra nem védett övezet! Igaz, hogy ott elsőbbsége van a gyalogosnak, ám ezzel élnie kell, és nem visszaélnie. Mit sem ér az elsőbbség, ha valaki hirtelen lép le a járdáról, és az arra közlekedő autó vezetője hiába fékez, már nincs ideje, hogy biztonságosan megadja az elsőbbséget.

Gyalogosként nem léphetünk az úttestre, ha a jármű már olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül nem tudunk az úttesten átmenni. Vannak olyan helyek is, ahol a gyalogosnak tilos átkelnie (pl.: híd, alagút, felüljáró úttestén áthaladni, stb.).