Március 23-án nyújtották be annak a férfinak az ügyét a Chiba-i körzeti ügyészségen, aki tavaly májusban, egy hajnali órán 239 km/órával száguldott motorkerékpárjával egy olyan gyorsforgalmi útszakaszon, ahol egyébként 80 km/óra volt a megengedett sebesség.

Interneten hencegett, letartóztatták a gyorshajtót 1

A rendőrséget egy felháborodott állampolgár értesítette, miután látta a motoros internetre feltöltött akciókamerás felvételeit. Egy korábbi videón 279 km/óra is látszik a motorkerékpár – egy Triumph Daytona 675 SE – sebességmérőjén. A típus háromhengeres motorja kiviteltől függően legfeljebb 128 lóerős volt, a hivatalos végsebesség 251 km/óra, ám ezeket az értékeket utólag beépíthető tuningalkatrészekkel könnyen magasabbra lehet tornászni, így elképzelhető, hogy valóban ilyen nyaktörő tempóval száguldott a 33 éves férfi.

„Szerettem volna kivívni a nézők elismerését, ezért készítettem a filmeket” – mondta a kihallgatás során a vádlott. Elismerés helyett feljelentés lett az ügyből.

Interneten hencegett, letartóztatták a gyorshajtót 2

A Tokyo Bay Aqua-Line különösen népszerű a felelőtlen száguldozók körében. A 23,7 kilométeres út a tokiói öböl felett és alatt halad át: egy 4,4 kilométeres hídszakaszt 9,6 kilométeres, részben víz alatti alagút követ.

Idén márciusban ez már a második ilyen ügy Japánban. Egy 41 éves férfit a hónap elején tartóztattak le, ő még 2016-ban száguldott egy másik útszakaszon 235 km/órával.