Az egyik legnépszerűbb magyar mobilos applikáció a Traffi Hunter, ami előre jelzi az autósoknak, hogy a beállított útszakaszon várható-e valamilyen ellenőrzés. De nem csupán útközben, mobilunkon használhatjuk ezt a térképet, hanem arra is kiváló, hogy időről időre ellenőrizzük, történt-e változás a fix mérési pontokat illetően, vagy a mobil traffipaxokat is nyomon követhetjük segítségével.

Íme a fix traffipaxok legfrissebb térképe

Jelen pillanatban pedig ennyi helyen van mobil Véda

De ha ide kattintasz, akkor azt is beállíthatod, hogy a HU-GO vagy az NKH ellenőrzési pontjait mutassa.

Miről ismerem fel a fix traffipaxot?

A fix telepítésű traffipax viszonylag könnyen felismerhető. A hat darab sebességmérő készüléket egy út fölé benyúló vagy utat áthidaló acélszerkezetre szerelik fel, melyek az útvonal minden menetirányát, minden sávját figyelik és az adatokat valós időben továbbítják. Az ilyen mérőhelyekre minden esetben tábla figyelmezteti az autósokat. Ha nincs kihelyezve tábla, és mégis kamerák alatt haladunk át, akkor az nem traffipax volt.

Büntetési tételek gyorshajtáskor

Forrás: traffipaxterkep.hu

Forrás: traffipaxterkep.hu

Persze a legjobban akkor jársz, ha mindig betartod a megengedett sebességet, és akkor nem kell semmilyen applikációt vagy térképet böngészni, hogy hol lesz a következő traffipax.