2012-ben Dr. Navraj Heran, a kanadai idegsebész és nem mellesleg Ferrarikat gyűjtő autóbolond, sajnálatos módon villanyoszlopnak ütközött Ferrari F40-esével. Az autó szerencsére menthető állapotban vészelte át az esetet, de az elejénél már csak a hátulja tört össze jobban. Az eset kapcsán közel 1 millió kanadai dolláros, tehát úgy 195 millió forintnyi kára keletkezett Herannak, akinek biztosítása is volt az autóra, így rögtön a biztosítótársasághoz fordult.

A Brit Kolumbia Biztosító azonban csupán 790 ezer kanadai dollárt, tehát körülbelül 155 millió forintot fizetett a törött Ferrari F40-es javítására, pedig a bírósági dokumentumok szerint az autóban keletkezett kár egészen pontosan 982 ezer kanadai dollárra rúg. Ezért Heran a bírósághoz fordult, az autót ráadásul a javítás miatt Torontóba kellett szállítani, ami szintén pluszköltséget jelentett a tulajdonosnak. Érdekes, hogy 2014-ben az autó értékét is csupán 696 ezer kanadai dollárra becsülték.

A biztosító állítólag az eset kapcsán felülvizsgálta az ügyet és ezentúl körültekintőbben járnak el a luxusautókkal kapcsolatos káresetek rendezésekor.

2936 köbcentis V8-as, turbós benzinmotor hajtja a Ferrari F40-est, melynek teljesítménye 478 lóerő, amit 7000-es percenkénti fordulatnál ad le. Az 1,2 tonnás sportkocsi csupán 4,1 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre. Az 1988-as francia Auto Sport magazin mérése szerint akár 321 km/órás sebességgel is képes száguldani, gyári végsebessége 324 km/ó.