A Győrben Közlekedünk töltötte fel az alábbi videót, melyet egy mentős vett fel éles helyzetben. A megkülönböztetőjelzést használó mentőautó a 82-es főúton haladt, a Győrújbarát leágazó és M1 autópálya felhajtója közötti szakaszon, amikor a Nissan Micra mögé kerültek.

Természetesen hamar elterjedt a videó a neten, ahol sokan írták meg nem feltétlenül pozitív véleményüket az autó vezetőjéről, aki a kisalföld.hu-nak írta meg, hogyan élte meg az esetet.

“A felelősségem teljes tudatában, tiszta lelkiismerettel gondolom, hogy a legjobb döntést hoztam. A folyamat másodpercek alatt történt. Az út mellett legalább harminc cm-es hófal volt, az út szélét felázott latyakos hó borította.
Az autók folyamatosan jöttek szembe. A választási lehetőség egy hirtelen fékezés lett volna, de mérlegelni kellett, hogy a téli útviszonyok között egy hirtelen fékezés miatt megcsúszik-e, vagy a hófalra felhajtva csúszik-e ki és így okoz nagyobb balesetet.
Ha kicsi bizonytalanság lenne bennem, akkor elnézést kérnék mindenkitől, de úgy érzem, hogy ebben a szituációban, az útviszonyok figyelembe vételével a lehető legjobb döntést hoztam. Szemből sem mert senki lehúzódni.
Nem csak magamra kellett gondolnom, hanem az úton közlekedőkre is.
Próbáltam a legkevesebb galibát okozni. Akkor és ott nem volt más választásom.”

Forrás: Kisalföld