50 év kellett hozzá, hogy a Ford Mustangból valódi globás modell váljon. Az amerikai klasszikus alapvetően sosem ínyenceknek készült, hanem mindenkinek, ezért is hívták a kék gallérosok sportkocsijának. Ennek megfelelően rengeteg készült belőle, számtalan változatban, karosszériával és motorral. Éppen ennek okán csak keveset nevezhetünk közülük ritkaságnak, ez az ezüst példány azonban egyike azon 45 darabnak, melyet Lee Iacocca tiszteletére készítettek.

Iacocca még a ’40-es évek közepén került a Fordhoz mérnökként, aztán átkerült a kereskedelemre, ahol területi képviselőként kezdte majd végigjárva a ranglétrát 1970-től ő volt a vállalat vezérigazgatója további 8 éven át. Ezt követően a Chrysler vezérigazgatója lett. Az egyedi karosszériás darabokat a kaliforniai Galpin Ford készítette és ez a 20-as sorszámú. A formáért egyébként Michael Leone volt a felelős, akinek nevéhez köthető Eleanor is, a Tolvajtempó négykerekű sztárja.

Motorja 4,6 literes lökettérfogatú V8-as, melyre kompresszor került, így teljesítménye 400 lóerőre növekedett, váltója 5 sebességes kézi kapcsolású. Az autóban mindössze 805 kilométer van és április közepén, egy floridai aukción cserélhet majd gazdát.

Rettentő rtika ez a furcsa Ford Mustang 1
Rettentő rtika ez a furcsa Ford Mustang 2

Rettentő rtika ez a furcsa Ford Mustang

Rettentő rtika ez a furcsa Ford Mustang

Rettentő rtika ez a furcsa Ford Mustang 10
Rettentő rtika ez a furcsa Ford Mustang 11
Rettentő rtika ez a furcsa Ford Mustang 12
Rettentő rtika ez a furcsa Ford Mustang 13
Rettentő rtika ez a furcsa Ford Mustang 14
Rettentő rtika ez a furcsa Ford Mustang 15
Rettentő rtika ez a furcsa Ford Mustang 16
Fotó megosztása:

Rettentő rtika ez a furcsa Ford Mustang 17Rettentő rtika ez a furcsa Ford Mustang 18