Lépésnyire a Volán buszállomás, karnyújtásnyira a metró, a terület tökéletes P+R parkolóként kecsegtet, és ha nincs semmilyen ellenőrzés, ezt a lehetőséget nyilván kihasználnák az autósok. Erre a problémára van rengeteg megoldás, de a Váci úton nyílt LIDL esetén valahogy a legkacifántosabb rendszert sikerült kiépíteni. Akárcsak bármelyik fizetős zónában, a mobilrendszert vagy az automatát igénybe véve kell perkálni a megállásért.

Akkor is, ha csak két kifliért ugrunk be.

Így volt ez a közeli TESCO esetén is, de ott először jegyadagoló munkatársakkal, később sorompós rendszerrel oldották meg a hosszú időre parkoló autósok távol tartását. Győrben szintén egy LIDL területén merült fel a probléma. A Kisalfold.hu a következőket írta az ügyről: “Sokan használták ki az ingyenes parkolási lehetőséget. A belváros közelsége miatt szinte ez (volt) az utolsó lehetőség, ahová úgy tudtak leparkolni az autósok, hogy azért egy fillért sem kellet fizetni. Feltétételezhetően ennek az állapotnak akart a végére pontot tenni az áruház, amikor úgy döntött, hogy bevezeti a fizetős parkolást a területén.”

A győri rendszernél viszont a megszokott módon, az első óra ingyenes, és csak utána jön képbe a fizetés. A videón megörökített bolt parkolója viszont önkormányzati területre épült, és ez bonyolítja a helyzetet.

Ezt írja a cég honlapja

A parkolásért 175 Ft-os kupont adunk ajándékba!

Váltsa ki parkolójegyét az automatánál vagy mobilparkolással Fizetésnél jelezze kollégánknak, hogy autóval érkezett A kapott – 175 Ft értékű – kupont őrizze meg és váltsa be a következő vásárlásnál! Az üzlet előtt önkormányzati parkoló van, ezért ne felejtse el kiváltani parkolójegyét! A kupon kiadása munkanapokon: 8:00-19:00-ig. Beváltás 5000 Ft feletti vásárlás esetén, kizárólag a Budapest XIII. ker., Váci út 201. szám alatti Lidl-ben.

Most a szakadó hóban, latyakban főképp felesleges csuklóztatásnak tűnik, hogy elballagjunk jegyet venni, majd a fizetéskor még szórakozzunk egy 175 forintos kuponnal, amit gyűrhetünk pénztárcánk fecnitartó részébe, csak hogy a következő ötezer feletti vásárlásnál elsüssük majd.