Olvasónk küldte az alábbi hirdetést, amin egy nem épp megkímélt Golf látható, bár a hirdetés feltöltője azt írja, hogy “apró hibákkal eladó”. Nos ezt az autót gyakorlatilag szétlőtték, és az is simán lehet, hogy filmforgatáshoz használták.

Így szól a hirdetés

A fotókon látható apró hibákkal eladó. 9.800.km, zöld rendszám, tölthető Plug In Hybrid kivitel. Tekintse meg a többi eladásra kínált gépkocsinkat is a – járművek ugyanitt – feliratra kattintva!

Na ilyen használt autót se nagyon láttunk még – Apró hibával, mi? 2

Na ilyen használt autót se nagyon láttunk még – Apró hibával, mi? 4

Mit tud ez a GTE?

A Golf GTE elektromos hatótávja papíron 50 kilométer, fűtést-hűtést mellőzve inkább negyven, de harmincra sietve, fűtéssel, dugókban dudálással haladva is számíthatunk. A töltés normál hálózati csatlakozón keresztül 2,5-3 órát vesz igénybe – valamennyi energia általában marad a visszatöltések nyomán, de ezt befolyásolja az általunk menüből meghatározott töltési áramerősség, amit 5-16 amper között állíthatunk. Okos ötlet, így egy öregebb háznál is tölthető az autó, és nem kell állandóan résen lenni, mikor kezd füstölni a tíz amperre belőtt vezetékezés a nagyi nyári konyhájában.

Az otthoni gyorstöltésre is van lehetőség a VW-től megvehető WallBoxszal (így hívják a garázsfalra szerelhető töltőelektronikát), ezzel 2 óra 15 perc is elég.