Teret engedett saját kíváncsiságának a Ford és kiderítette, hogy a legerősebb modelljeik közül melyik milyen gyors. Ehhez fogtak nyolc darab Ford Performance autót és kivitték őket egy Barcelona melletti versenypályára. Az autókban nagyjából tényleg csupán a Ford embléma közös, egyébként nagyon színes a mezőny az apró, izmos Fiestától a versenyautón át egészen az olyan behemótig, mint a Ford F-150 Raptor. A skála háromtól egészen nyolc hengerig terjedt.

Így száguldanak a legbitangabb Fordok versenypályán 1

1,5 literes, 3 hengeres EcoBoost motor hajtja a legújabb Ford Fiesta ST-t, melynek teljesítménye így is 200 lóerő, ami mellé 290 Nm nyomaték jár. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre 6,7 másodperc alatt gyorsul.

Így száguldanak a legbitangabb Fordok versenypályán 2

Furcsán mutat versenypályán, hiszen a Ford F-150 Raptor távolról sem ide született. A 3,5 literes EcoBoost V6-ossal hajtott platóst arra találták ki, hogy terepen bírja a tempós nyúzást. 410 lóereje és 590 Nm nyomatéka azért bőségesen elegendő ahhoz, hogy tisztes eredményt tudjon felmutatni ebben a szokatlan helyzetben is.

Így száguldanak a legbitangabb Fordok versenypályán 3

Már a frissített Ford Mustang GT repeszt a pályán, melynek 5 literes, szívó V8-as motorja 450 lóerőt teljesít és elérhető lesz 10 sebességes automata váltóval. Ám egy ilyen izomautót illik kézi váltóval választani, úgy pedig sok múlik a vezető ügyességén, hogy 4 másodperc körül legyen a százas sprint.

Így száguldanak a legbitangabb Fordok versenypályán 4

Kifejezetten pályahasználatra alkották a GT350R-t, melynek 5,2 literes V8-as motorja kerek 500 lóerő teljesít, nyomatékból pedig bő 540 Nm áll rendelkezésre.