A nap hirdetése: ahol a géppuska is tartozék 1Gyakran nem adnak kellő tiszteletet egymásnak az autósok idehaza. Ha ilyen gondod van, itt a megfelelő járgány neked. BMP1-VPV a hasznaltauto-n van is egy eladó példány. 7,5 milliót kérnek érte, de állítólag remek állapotban van és csak 3200 kilométert futott.

BMP–1 gyalogsági harcjármű, amelyet az 1960-as években terveztek, majd 1966-től rendszeresítettek a Szovjet Hadseregben.  Gyártották Csehszlovákiában is, a hirdetett példány is ilyen. 15,9 literes V6-os motorja van, amely 300 lóerős.

Mivel közel 14 tonnát nyom, nem meglepő, hogy közúton 65 km/órás tempóra képes. Viszont ezzel lehet menni toronyiránt, mert terepen is képes 45-tel haladni. Sőt a víz sem akadály. A BMP–1 ugyanis úszóképes. Igaz vízben csak 7-9 km/órára képes, mert hajócsavarral, vagy külön vízsugárhajtással nem rendelkezik, helyette hely és súlytakarékos megoldásként a lánctalp és a hozzá tartozó lapátrendszer hajtja.

Ha nem lenne elég a jármű önálló kiállása, jó tudni, hogy a forgatható tornyon ott figyel egy könnyű géppuska is – szerencsére hatástalanítva. Nem gond a haverokat sem elvinni, mert a 3 fős alapszemélyzet mellett még nyolcan utazhatnak benne. A fogyasztásra persze érdemes gondolni, nem véletlen a 480 literes üzemanyatartály. :-)