25 év és három generáció (vagy a Viper szakirodalom szerint inkább 5 változat) után 2017 nyarán gördült le az utolsó Dodge Viper a szalagról. Szomorú pillanat volt, hiszen a maga kategóriájában is egyedülálló volt az amerikai sportkocsi a hatalmas lökettérfogatú, szívó tízhengeres motorral az orrában. Az utolsó generáció már minden korábbinál több modellt kínált a hétköznapi sportkocsitól a bitang pályagépig és a szerencsés tulajdonosok szó szerint bármilyen színben megrendelhették a Vipert.

Sokan éltek is ezzel a lehetőséggel, így igazán sokféle árnyalatú Dodge Viper hagyta el a gyárat, köztük ez a P99-es kódú pink metál is, melynek új gazdát keresnek. Nem mellesleg az is tudható, hogy csupán ketten voltak olyan bátrak, hogy bevállalták ezt a színt. Sőt, ezzel a példánnyal még közlekedtek is, az órájában jelenleg 3480 kilométer van. Az autóért nagyjából 41 millió forintnak megfelelő amerikai dollárt kérnek.

Unod a piros sportkocsikat? Itt egy pink Viper! 2

A Dodge Viper GT-ben hatalmas, 8,4 literes, V10-es szívómotor dolgozik 650 lóerős teljesítménnyel és 813 Nm gumiszaggató nyomatékkal. A váltó hatgangos kézi és a Tremectől származik. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre kicsivel több mint 3,5 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 330 feletti.