Az utóbbi évek legádázabb járműve kétségkívül a Mercedes-Benz hatkerekű szörnyetege, ami reggelire falja fel a legdurvább off-road pályákat, legalábbis ránézésre ezt gondolnánk. Van azonban olyan helyzet, amivel a legkeményebb terepjárók sem tudnak megküzdeni, ez pedig a friss, mély hó.

A helyszín az Olaszországban található Cortina d’Ampezzo.

Panzer down! & this happened… not even the #SnowCat… #Cortina

A post shared by Greg B. ⚫️🔵 (@gregb.23) on

A G63 AMG nyolchengeres turbómotorja 544 lóerős és 760 Nm nyomatékot ad le. A “százlábú” össztömege meghaladja a 3,8 tonnát – azaz személygépkocsi-jogosítvánnyal nem is vezethető -, hossza 5,87 méter, magassága pedig 2,3 méter.

A hatkerék-hajtás és a felező magától értetődő, a különösen nagy szabad hasmagasságot lehetővé tevő portálhidas futómű azonban kivételes ínyencség, mint ahogy az öt darab, külön-külön zárható differenciálmű sem tartozik a hétköznapi kategóriába.

Az irdatlan, 37 colos abroncsokban menet közben változtatható a légnyomás, ami nem csak defekt esetén hasznos: homokos vagy havas területen a fülkéből engedheti le az abroncsokat a vezető, majd szilárd talajra érve újra felfújhatja azokat. Sajnos a videón szereplő példányon ez sem segített.