Vannak földrajzilag nehezen megközelíthető helyek, ahova télen a legegyszerűbb a befagyott tavak jegén eljutni. Ezt a rizikót vállalják azok, akik nyerni akarnak az útvonalon, de Magyarországon nincs értelme átvágtatni a Balatonon.

Ezt üzeni nekünk az idei tél első, jégbe szakadó autóról készült videója. A felvétel az Egyesült Államokban készült, főhősünk a Michigan-tó jegére hajtott rá, mert egy barátja azt mondta, hogy a jég megbírja a hószánokat. Gondolta, hogy akkor a Cadillac sem okoz problémát. Okozott.

De nem kell messzire menni az időben hazai példákért. Még mindenki agyában élénken él a kép a 2012 telén történt esetről, amikor két Hummer H2 is tesztelte a Balaton jegének teherbírását, kevés sikerrel.

Ezért ne hajts a Balaton jegére autóval 1

A jégre hajtás csábítása nem márkafüggő, valakinek a hetvenes években egy sokkal könnyebb típussal is sikerült jég alá kerülnie. Akkor a jégtörő Trabant jelentette a nagy sztorit. A fényképet 1970-ben Keszthely mellett készítette Várkonyi Péter, a Rádió és Televízió Újság fotósa. Még a minden zsebben ott lapuló kamerával szerelt okostelefonok előtti korban is érezték a média munkatársai, hogy ez nagy sztori. Az újság fotóriportere mellett a TV Híradó stábja is ellátogatott a helyszínre.

Ezért ne hajts a Balaton jegére autóval 2