A guruló, mobil sebességmérő eszközt az Egyesült Arab Emírségek területén vetette be a rendőrség, ahol a sűrű szupersportautó-populáció miatt a gyorshajtás mindennapos probléma.

Az új “R2D2” modern eszköz, pontosan dolgozik, nagy felbontású képeket készít, a gyorshajtáson túl a záróvonalak átlépését is érzékeli.

Mobil üzemmódban a szalagkorlátra szerelve is száguldhat, és ami legfontosabb, mozgása távirányítással, akár egy mobiltelefonnal is irányítható. Előnye, hogy a pénzbehajtáson túl figyelmeztetésre is képes, beépített hangszóróival az aktuális vészhelyzetre vonatkozó információkat közölhet a közlekedőkkel.

Ha pedig utol kell érni a megrögzött száguldozókat, akkor sincs probléma. A helyi rendőrség büszkélkedhet a világ legdrágább, legexkluzívabb elfogóflottájával. Bugatti Veyron, Aston Martin One-77, Ferrari FF, Bentley Continental GT, Mercedes-Benz SLS AMG, Chevrolet Camaro, Lamborghini Aventador, McLaren MP12C, Brabus B63S, BMW M6 Gran Coupe, Audi R8 V10, Nissan GT-R, Mercedes-Benz SL 63 AMG, Ford Mustang és ki tudja még mi lapul a kapitányságon.