1991. január 20-án jelentették be a fekete színű, 1979-es évjáratú Porsche 924-es ellopását, melyet az Egyesült Államokban, azon belül is az oregoni Medford egyik mozija közeléből tulajdonított el valaki. Egy kellemesen hideg kedd reggelen azonban Abbott Prairie éppen kutyát sétáltatott a Crater Lake-től délre található erdőben, amikor megpillantotta a fák között pusztuló sportkocsit, melynek nyomára nem akadtak közel 30 évig.

Az autó mellett találtak csontokat is, amikről kiderült, hogy szarvastól származnak. Miután megkerült az autó, egyértelmű volt, hogy el kell távolítani onnan, de a meredek talaj és a fák sűrűsége miatt sokat kell még törniük a fejüket a kiszabadításán.

Új korában igazán innovatívnak számított a Porsche palettáján a vízhűtéses, soros, négyhengeres motorral szerelt autó, mely transaxle elrendezésű, tehát a váltó a hátsó tengelynél található. Az 1976-tól 1988-ig gyártott 924 volt az első Porsche, mely rendelhető volt teljesen automata váltóval is. A motorválaszték 125 lóerőtől a 170 lovas, turbófeltöltős változatig terjedt.

30 év után került elő a lopott Porsche 2