Rettegünk a mindent figyelő, mindent látó Nagy Testvér gondolatától, de úgy tűnik, magunk építjük a rendszert. Lassan nem telik el nap videóval rögzített szabálytalanság nélkül, és úgy tűnik, ez a helyzet csak erősödni fog. A következő osztrák eset pedig azért érdekes, mert következménye is lesz az ügynek.

A mentők/tűzoltók számára megnyitott sávban (Rettungsgasse) hajtott forgalommal szemben egy postásautó hétfő reggel az A10-es autópályán (Tauernautobahn) Pfarrwerfennél. Az esetet videóra vette egy kamionsofőr, a felvételt pedig elküldte a helyi médiának, így komoly botrány kerekedett a szabálytalanságból. Az ORF-nek már az Osztrák Posta szóvivője nyilatkozott, belső vizsgálatot indítanak, és azt ígérte, hogy következményei lesznek az ügynek.

A sofőr közlekedési bírságra is számíthat. Hasonló esetekben 400 eurónál kezdődik a büntetés és legalább hat hónapra a jogosítványának is búcsút mondhat a sofőr. A videó pedig bizonyítói erejű lehet az ügyben.

Ez a videó is mutatja, hogy a szabálytalankodóknak már nem csak a rendőrség által kihelyezett képrögzítő eszközök miatt kell rettegniük, kamera mindenkinél van, és ha épp forog a felvétel, akkor az a húzás, ami 10-15 éve simán megúszható lett volna, ma már biztos büntetést ér. A nagy testvér ezer szeme mindent figyel.

(ORF/heartandspades.blog.hu)