Nincs épkézláb Bruce Willis-féle akciófilm autós üldözés nélkül, kivéve talán a Die Hard első részét, de ezt a csorbát javította a harmadik epizód. Ezek a klasszikus amerikai sormozik ügyesen építették be a tempót fokozó autós elemeket, az örökké másnapos, életuntsága ellenére kőkeményen küzdő karakter pedig elvezet bármit, ami a keze ügyébe kerül. Jöjjenek hát a Bruce Willis-filmek legérdekesebb verdái, teljesen irracionális sorrendben.

 Honda Civic (1980)/Chopper, Ponyvaregény – Szegény japán gép hamar elhalálozik a filmben, nem úgy a volán mögött ülő Butch.

A fehér háromajtóst nehéz hova tenni, de amikor Butch már mindenen túl van, és elköti Zed motorját, akkor helyére kerül a karakter.

Buick Century (1955), Sin City – Ebben a filmben akad pár, a monokróm képvilághoz passzoló gép. Porsche 550 Spyder, Chevrolet Corvette C1, és ez a Buick, ami bár mellékszereplő, mégis  tökéletesen illik a végzete felé hajtó John Hartiganhez.

Bruce Willis akkor is eszetlen nagy király ha volán mögött ül 1

Buick Riviera (1971), Az utolsó cserkész – Mellékszereplő, de mégsem az. Ma már klasszikus, még az Államokban is ritka darab, de a film forgatásakor egy volt az öreg roncsok közül, amivel jól lehetett szemléltetni mekkora pöcegödör Joseph Cornelius ‘Joe’ Hallenbeck élete. Konkrétan ebben a kocsiban ébred, és ez az autó rágja meg a nagy nyomozás egyetlen bizonyítékát, vagyis bekapja a magnó a kazetta szalagját, bár ezt a kétezer után született generáció már nehezen érzi át.

A film végén érződik némi BMW-s szponzorációs jelenlét, új BMW 750iL, E30 kabrió tűnik fel.

Repülő taxi (20??), Az ötödik elem – Bármilyen idősíkban is osztja a fejlövéseket, a Bruce-féle alap akciókarakter bármilyen járművel képes lerázni az őt üldözőket. Még egy repülő taxival is, a stílus ugyanaz, csak a kerekek száma kevesebb.

 Yugo GV (1994), Die Hard 3. – Emlékezetes poén a kelet-európaiak számára, az életidegen jugoszláv típus apropót ad egy emlékezetes egysoros elsütésére,McClane: Milyen hikomatos autó ez?Hajts már egy kicsit jobban! Zeus: Ez egy Yugo. Keveset fogyaszt, viszont nem megy!”

Chevy El Camino (1968), Gorillaz, Stylo videoklip – Legendás izomautók, sivatag, nyílegyenes út, fánkzabáló rendőr, hatalmas forgótáras “Magnum”, ablakból tüzelés, ebben a videóban ott van minden kötelező elem, stílusjegy, amitől egy autós üldözés élvezhető bír lenni.