A legértékesebb Mercedes-veteránok egyikét, egy 300SL-t találtak valahol Kubában. Az autó valószínűleg az 1950-es években versenyzett a szigetországban, majd jött a történelem szele, és raktárba került, majd el is feledték.

Csak idén derült fény a létezésére, elég rossz állapotban van már, de ennek a típusnak minden egyes porcikája kincs, de arra nincs esély, hogy ott a helyszínen, Kubában megfelelő kezelést kapjon, valakinek meg kell mentenie.

Valódi kincset, eredeti Mercedes 300SL-t találtak egy kubai pajtában 1Valódi kincset, eredeti Mercedes 300SL-t találtak egy kubai pajtában 2

Nyilván lesz rá jelentkező, hiszen restaurált állapotban 450-500 millió forint körül mozog az eredeti példányok ára, emögött pedig érdekes sztori is van, ami még kívánatosabbá teheti a milliárdosok számára.

1954 februárjában, a New York-i Autókiállításon volt először látható az az autó, amely az 1952-től hosszú távú versenyeken indított 300 SL versenyautóból született meg. Gyakorlatilag az utcai forgalomban is használható, kissé megszelídített változata volt az 1953-as gyári versenyautónak. A gyári alapbeállítás is a jó gyorsulást támogatta, a legnagyobb sebesség mégis elérte a 235 km/órát.

A kupék közül az a 29 versenyváltozat a legértékesebb, amelynek tulajdonosai teljesen alumíniumkarosszériával rendelték meg őket, 80 kilót lefaragva az autók súlyából.