Apró és könnyű autóba nem kell feltétlenül nagy motor ahhoz, hogy kiváló örömforrás legyen. Néha pedig megteszi egy motorkerékpár erőforrása is, ami igazán őrült, de nagyon jól működő párosítás. Pár évvel ezelőtt Niki Schelle ralivilágbajnoknak jutott eszébe, hogy mennyire nagyszerű lenne ezt megcsinálni egy Swift Sporttal, ezért fogta a Hayabusa motorját és bedobta a csomagtartó és a hátsó ülések helyére.

Ez remek ötletnek bizonyult, hiszen a Swift Sport a maga 136 lóerős négyhengeresével is remek móka, de azért a Hayabusa 12 ezret forgó, 1,3 literes motorjának 330 lóerős teljesítménye mindenképp jobban hangzik. Már csak az így kapott hátsókerék-hajtás miatt is. Az erőforrás mellett természetesen a váltó sem maradhatott az eredeti, ezért a Hayabusából átemelték a hatfokozatú szekvenciális váltót is.

Kívülről alig feltűnő a változás amennyiben a slick gumikat és a pár sportosabb kiegészítőt nem számítjuk bele, belülről viszont mindent kidobtak, amire nincs szükség a pályázás során. A fehér villámokkal díszített sárga Swift Sport így 4,2 másodperc alatt gyorsul 100 km/órás sebességre. Végsebessége 190 km/óra.

Bitang a Hayabusa-motorral töltött Suzuki Swift 2

A legjobb azonban, hogy nem csak képek járnak a Hayabusa-motoros Suzuki Swift Sporthoz, hanem videót is mellékeltek, hogy ne maradjunk hangélmény nélkül: