Számos alkalommal volt címlapok mellékszereplője ez a katonai mintás Ferrari 458 Italia. Az egyedi megjelenésű autónál azonban jóval harsányabb volt korábbi tulajdonosa, a Fiat örökös Lapo Elkann, aki Gianni Agnelli unokája. Lapo dolgozott korábban a Fiatnál, ami részben kézenfekvő volt a család tagjaként, részben valóban érdeklik az autók és szereti a formatervezést, valamint a művészeteket is.

Már az autóról is gyanítható, hogy Lapo Elkann nem az átlagos olasz milliomosok életét éli. Kokain túladagolás mellett számos botrány köthető a nevéhez, egyszer még saját elrablásának hírét is keltette.Érthető tehát, hogy a 458-as miért szerepelt annyit a sajtóban. Az autót egyébként hét éve vásárolta és egészen 2016-ig a birtokában volt, amikor a Cannes-i Filmfesztiválon tartott árverésen AIDS kutatások finanszírozására gyűjtő alapítvány számára ajánlotta fel az autót, ott kereken 1 millió eurót, tehát bő 300 millió forintot fizettek érte. Most újra kalapács alá került a hírhedt Ferrari, ezúttal azonban csupán 120 millió forint ütötte a tulajdonos markát.

Elárverezték a botrányos Fiat-örökös egyedi Ferrariját 2Elárverezték a botrányos Fiat-örökös egyedi Ferrariját 3

Lapo nem spórolt, amikor egyedivé varázsoltatta a Ferrari 458 Italiát, amit aztán 458 Army-nak keresztelt. A karosszériát terepmintás fólia borítja, a felniket és a féknyergeket is ehhez igazította, de ez még csak a kezdet. Az utastér barna és a külsővel harmonizáló mintájú bőrrel borított, egyedi hímzésekkel és az átalakításról tanúskodó plakettel. Az autóban kevesebb, mint 19 ezer kilométer van jelenleg.

A Ferrari legfontosabb modellje, a 458 Italia a 2009-ben rendezett Frankfurti Autószalonon tartotta premierjét és hosszú ideig úgy tekinthetünk rá, mint az utolsó szívó V8-as motorral szerelt, hagyományos Ferrari sportkocsi. Az utastér mögött 4,5 literes nyolchengeres motor dolgozik, melynek teljesítménye 570 lóerő, mellé 540 Nm nyomaték társul. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre 3 másodperc alatt ugrik.