Egy szomorú, elgondolkodtató történet Budapest utcáiról, ahol egy mindennaposnak tűnő “pofátlan” parkolás komoly problémát okozott a mentőszolgálat dolgozóinak. Az OMSZ a következő szöveggel tette közzé a képet Facebook-oldalán.

A rohamkocsinkat egy 40 év körüli nőhöz riasztották egy V. kerületi lakásba. A beteget a mentők közel félórás küzdelemmel újraélesztették, az állapotát stabilizálták. Sajnos egy időközben szorosan a kapu elé parkoló személyautó miatt a hordágyon fekvő, eszméletlen beteggel (szigorúan fekve, csak minimális mozgatással szállítható) nem tudtak kijutni a mentőautóig, így rendőri, tűzoltói segítséget kértek. Az akadály leküzdése mintegy negyedórás késedelmet okozott.

Pofátlan parkoló tartotta fel a mentőt Budapesten 1

Ez a poszt is kitűnő bizonyíték arra, hogy mindenki mindenhez ért, a KRESZ-hez, a betegszállításhoz, és úgy általában a világ dolgaihoz. A történetet először egy Facebook-csoportban tette közzé az egyik érintett, a következő szöveggel.

Pofátlan parkoló tartotta fel a mentőt Budapesten 2

 

Erre jöttek ilyen, és ehhez hasonló kommentek: 

“Kamu! Az ilyeneket meg kéne verni. Fölöslegesen paráztatják itt a népet. Ahol egy gyalogos elfér, ott egy mentős is elfér egy beteggel a vállán… Nem fognak 40 percet vesztegetni egy ilyen parkolásért.  De ti sem vagytok valami okosak hogy ezt elhiszitek, és ez sztem már a vicces kategóriába tartozik!”

“Miért is bunkó parkolás? Volt tiltó tábla? Járdán parkolt? Esetleg kocsi bejáratnál?”

A történet jól mutatja, hogy miért kell körültekintően és szabályosan leállni az autónkkal. Lehet, hogy egy busz, villamos teljes utazóközönsége késik, bosszankodik a hanyag parkolás miatt, de egy ilyen ártatlannak tűnő figyelmetlenség is komoly gondot okozhat.