Nem ver mindent a Tesla, sőt! Lemerül, és akkor tölteni kell, ami tovább tart, mint a tankolás. De amíg megy, addig termeli a lóvét, és a gyorsulási versenyekre járók mind beleállnak, vonzza őket a kihívás, hogy legyűrjék a szerencsétlen guruló ájfónt.

Ezt a hatást használja ki a videók készítője, a benzin elvakult hívei, a V8 magasztalói végre új kihívót kaptak. Már nem csak a GM-Ford-Mopar hármas házon belüli harcáról van szó, már nem a keleti rizsrakétáknak kell megmutatni, mit jelent a Big Block ereje. Minden eddiginél irritálóbb ellenfél a hang nélkül, füst nélkül zümmögő fehér műanyag ételhordó doboz, ezzel a pálcikaemberkével a volánnál.

Aki ráadásul dörzsölt. Egy-egy éjszaka összeszed 2-3000 dollárt a gyorsulási versenyek indulóitól, miközben neki nem robbantja le a nitró az Edelbrock-karburátort. Nyilván van, amikor kikap, de maga a jelenség tüzeli az autórajongó közönséget. Mindenki oldalt választ, és az ilyen videók, mint ez, csak olajat jelentenek a tűzre.

Egy 1900 dolláros este sztoriját látjuk, aminek a végén van a lényeg. A hivatalos program után egy kis utcai verseny, 600 dollár a tét, egy Camaro-tulaj veszi fel a harcot a villanymotorok ellen. Van annyira öntelt, hogy megadja a Teslának az indulás jogát, vagyis nagyjából egy kocsihossz előnyt, mivel ő dönthette el, mikor rajtolnak. Nyilván brutálisan elverte a Camarót, a végén pedig jött a szokásos kötelező hőbörgés, érthetően fájt, amikor le kellett számolni a fogadás összegét.

Fel lehet sorolni az összes ismert ellenérvet a villanyautókkal szemben, és mondani, hogy versenypályán lassabb lenne, hosszú távon lemerülne, de ezek az autósok megegyeztek a szabályokban, és a Tesla azok szerint nyert. Zsebbe vágó tanulság, hogy változik a világ.