Pár hét és ráfordulunk az őszre, rövidülnek a nappalok, jönnek a hosszú párás hajnalok, csendes esők. A szélvédő tisztán tartása állandó kihívássá válik, az ablaktörlők hosszú, maszatos csíkot húznak maguk mögött.

Vegyszermentes ablaktisztítási módszer: a dohány alkalmas a feladatra? 1

Mit tehetünk a tiszta látás érdekében? Egy orosz oldalon érdekes, régi megoldásra bukkantunk, a képek készítője egy öreg teherautó-sofőrtől kapta a tippet. A titok a dohány.

Kell egy darab rongy, törlőkendő, és 5-8 darab olcsó cigaretta, vagy ennek megfelelő mennyiségű dohány.

Vegyszermentes ablaktisztítási módszer: a dohány alkalmas a feladatra? 2

A rongyot megnedvesítve jól beleforgatjuk a dohányba, és hagyunk neki időt, hogy átnedvesedjen. Amikor már jó puha, akkor nekiállhatunk a törlésnek a nedves szélvédőn, öt perc suvickolás elég.

Majd jöhet az ablaktörlő próbája, végül a dohánytörmelék eltávolítása. A szélvédő pedig csillog, mintha új lenne, tökéletesen tiszta, vegyszerek nélkül, az esőcseppek pedig szinte legördülnek, mintha valamilyen vízlepergető szerrel kezelték volna a felületet.

Legalábbis ezt állítja a bejegyzés készítője, a hozzászólók azért szkeptikusak, és mazochista megoldásnak tartják a dohánnyal vesződni, mikor pár ezer forintért már van megfelelő hatású üvegtisztító szer.