Lutz-Henning Birke trabantozott a nyolcvanas években, ahogy milliók is tették a keleti blokkban. Sőt, neki nem egyszerű közlekedési eszköz volt a kétütemű típus, versenyekre járt, díjakat is nyert, de a kilencvenes évek elején, hallgatva az idő szavára eladta a gépet.

Az évek repültek, a gyerekek felnőttek, a Trabant emléke elhalványult, egészen az idei apák napjáig, amikor Birke úr egy hatalmas meglepetést talált az udvarában. Fia visszavásárolta, és talpra állította a régi családi ereklyét, a könnyek pedig nem maradtak el. Visszaszerezni nem volt egyszerű mutatvány, egy Facebook csoportban felbukkanó kép vezetett nyomra, de a tulaj nem pénzt kért cserébe, hanem egy másik, műszakival rendelkező Trabantot. A csere tető alá hozása egy évig tartott, és addig minden résztvevőnek hallgatnia kellett a készülődő meglepetésről.

A büszke apa nem volt rest, és természetesen nekiállt a Trabant 601-es további babusgatásának, már forgalomba helyezve megkapta új rendszámát, és természetesen egy Trabanton mindig akad némi javítani való.

Próbálj meg nem sírni: apja 25 éve eladott Trabantját szerezte vissza, újította fel a fia 1Próbálj meg nem sírni: apja 25 éve eladott Trabantját szerezte vissza, újította fel a fia 2