Gyakran akadnak roncsok, rossz állapotú, rozsdás járművek darabjai, pont ezért különleges ez a felfedezés, mivel egy komplett motorkerékpár került elő a laza erdőtalajból.

A 2013-ban netre feltöltött fotókat két fiatal készítette egy második világháborús motorról. Hogy pontosan milyen típus azt nem tudtuk megállapítani, vagy egy Vörös Október (Krasnyi Oktyabr) L-300 lehet, vagy a DKW Luxus 300. Azt nem kötötték a széles közönség orrára, hol találták a motort, de a fotók alapján rendkívül jó állapotban került elő a megközelítőleg 80 éves jármű.


A kincskeresést hazánk területén is szigorúan szabályozzák: 1711 előtt keletkezett, megtalált leletek az állam tulajdonát képezik. E tárgyak jelzése, leadása kötelező. Birtoklásuk bűncselekmény. Tilos kutatni műemlékek, régészeti feltárások közelében. A megtalált fegyverek (főleg puskák, pisztolyok) megtartása szintén tilos. Tiltott fegyvertartásért letöltendő büntetést is kiszabhatnak. Ha a megtalált tárgyak tulajdonosai ismertek, akkor a megtalálónak kötelessége visszaszolgáltatni. Minden más esetben a fémkereső birtokában maradhatnak a tárgyak.

A szabályok betartásával legálisan űzhető a fémkeresés. Érdemes strandokon, elhagyott épületekben, tanyákon próbálkozni, ám nem árt a terület gazdáitól engedélyt kérni, mert kellemetlen helyzetek is kialakulhatnak.