Roncsokra, rossz állapotú, rozsdás járművek darabjaira gyakran bukkannak orosz erdőségekben, de pont ezért különleges ez a felfedezés, mivel egy komplett motorkerékpár került elő a laza erdőtalajból.

A 2013-ban netre feltöltött fotókat két fiatal készítette egy második világháborús motorról. Hogy pontosan milyen típus, azt nem tudtuk megállapítani, vagy egy Vörös Október (Kraszníj Oktyabr) L-300 lehet, vagy a DKW Luxus 300. Azt nem kötötték a széles közönség orrára, hol találták a motort, de a fotók alapján rendkívül jó állapotban került elő a megközelítőleg 80 éves jármű.

Csodás kincsre leltek az erdőben ásó oroszok 1Csodás kincsre leltek az erdőben ásó oroszok 2Csodás kincsre leltek az erdőben ásó oroszok 3Csodás kincsre leltek az erdőben ásó oroszok 4Csodás kincsre leltek az erdőben ásó oroszok 5Csodás kincsre leltek az erdőben ásó oroszok 6Csodás kincsre leltek az erdőben ásó oroszok 7Csodás kincsre leltek az erdőben ásó oroszok 8
A kincskeresést hazánk területén is szigorúan szabályozzák: 1711 előtt keletkezett, megtalált leletek az állam tulajdonát képezik. E tárgyak jelzése, leadása kötelező. Birtoklásuk bűncselekmény. Tilos kutatni műemlékek, régészeti feltárások közelében. A megtalált fegyverek (főleg puskák, pisztolyok) megtartása szintén tilos. Tiltott fegyvertartásért letöltendő büntetést is kiszabhatnak. Ha a megtalált tárgyak tulajdonosai ismertek, akkor a megtalálónak kötelessége visszaszolgáltatni. Minden más esetben a fémkereső birtokában maradhatnak a tárgyak.

A szabályok betartásával legálisan űzhető a fémkeresés. Érdemes strandokon, elhagyott épületekben, tanyákon próbálkozni, ám nem árt a terület gazdáitól engedélyt kérni, mert kellemetlen helyzetek is kialakulhatnak.