Gyári állapotában is megosztó jelenség a retrohullámot meglovagló Chrysler PT Cruiser, melyből nem csak ötajtós, hanem kabrió változat is készült. Karrierjét még 2000-ben kezdte, ettől kezdve 10 éven át maradt gyártásban Mexikóban és Ausztriában. A szokatlan formatervű kompakt modellben 140 és 230 lóerő közötti négyhengeres benzinmotorok dolgoztak és bizonyos piacokon dízel változatot is kínáltak belőle. Számos limitált széria és rettentően sok felszereltségi szint közül választhattak a tulajdonosok, népszerűségét jól jelzi, hogy az egymilliomodik darab hat évvel a gyártás megkezdése után gördült le a futószalagról.

 

Rémesen rusnya autót készítenek a spanyolok 1
Rémesen rusnya autót készítenek a spanyolok 2

Rémesen rusnya autót készítenek a spanyolok

Rémesen rusnya autót készítenek a spanyolok

Rémesen rusnya autót készítenek a spanyolok 12
Rémesen rusnya autót készítenek a spanyolok 13
Rémesen rusnya autót készítenek a spanyolok 14
Rémesen rusnya autót készítenek a spanyolok 15
Rémesen rusnya autót készítenek a spanyolok 16
Rémesen rusnya autót készítenek a spanyolok 17
Rémesen rusnya autót készítenek a spanyolok 18
Rémesen rusnya autót készítenek a spanyolok 19
Rémesen rusnya autót készítenek a spanyolok 20
Fotó megosztása:

Rémesen rusnya autót készítenek a spanyolok 21

Mára elérhető közelségbe kerültek a használtpiacon a Chrysler PT Cruiserek, így nem csoda, ha megjelennek a típussal kapcsolatos szakértők vagy erre specializálódott műhelyek, egyúttal a radikális átalakításokat nyújtó tuning is felütötte fejét. Spanyolországban működik egy Hurtan nevű picike cég, ahol úgy döntöttek, hogy nagy műgonddal alkotnak egy olyan karosszériát ennek az autónak, ami a ’30-as évek európai luxusautóit idézi.

Állításuk szerint 10 ember dolgozik egy-egy hasonló egyedi átalakításon, melynek minden eleme kézzel készül, ennél fogva valószínűleg a használtan beszerzett PT Cruiser árának többszörösét kell kicsengetnie annak, aki éppen ilyenre vágyik.