Nem akármilyen táblakompozíciót hoztak létre egy vidéki város mellékutcájánál. Sofőr legyen a talpán, aki tudja, hogy most akkor mit lehet és mit nem. Olvasónk hívta fel rá a figyelmünket, levelében szépen vázolja is a kialakult helyzetet:

“Nem tudom, hogy a KRESZ tudja-e értelmezni ezt az ámokfutást, illetve hogy most akkor az átmenő forgalom igénybe veheti-e az utcát vagy sem.

Egy hónapja még a Széchenyi tér felőli oldalon Mindkét irányból behajtani tilos volt, kivéve célforgalom. A másik (Fokos utca) irányából csak mindkét irányból behajtani tilos, kiegészítő tábla nélkül. Ebben volt logika: ha mégis behajt valaki, akkor a Széchenyi tér felől tegye. Igaz, a Széchenyi tér sarkán kinn volt egy Elsőbbségadás kötelező tábla is, nem tudom miért, mert ahhoz hogy az valakire érvényes legyen, ahhoz a Fokos utca felől szabálytalanul be kellett hajtania. De egyébként a gyakorlatban volt értelme, hiszen az utca összes lakója a Széchenyi tér felé hajtott ki az utcából (szabálytalanul), és a kukásautó is mindig arról jött, meg még naponta vagy 5 autó.

KRESZ-helyzet, amire senki sem tudja a választ 1
KRESZ-helyzet, amire senki sem tudja a választ 2

KRESZ-helyzet, amire senki sem tudja a választ

KRESZ-helyzet, amire senki sem tudja a választ

KRESZ-helyzet, amire senki sem tudja a választ 6
KRESZ-helyzet, amire senki sem tudja a választ 7
KRESZ-helyzet, amire senki sem tudja a választ 8
Fotó megosztása:

Most a Fokos utca felől sima behajtani tilost tettek ki, így az elsőbbségadás tábla végképp értelmét vesztette. Az Egyirányú utca tábla alatt meghagyták a Mindkét irányból behajtani tilost a kiegészítő táblával (amin egyébként pár éve valaki poénból úgy ragasztgatta át a betűket hogy KIV. VÉCÉ FORGALOM)

Az elmúlt pár napban (még egy hete sincs hogy ezt összehozták) boldog boldogtalan bejön az utcába, főleg hogy mostanra már leaszfaltozták teljes hosszában.

Ha ideállna egy rendőr, rendesen kaszálna egy nap alatt is. Persze ha ez a laikusnak hülyeségnek tűnő táblarendszer a valóságban értelmezhető.”

Mit gondoltok, kedves olvasók, van megoldás?