Aki idegen helyre, vagy nagy parkolóba jár, biztosan gondolkozott már azon, hogy hol is hagyta a kocsiját. Egyes részek még homályosak, számos kérdés felmerül, de ilyen őrült parkolós sztorit eddig nem hallottunk.

Egy syracuse-i (USA, New York állam) fiatal, Gavin Strickland óriási Metallica-rajongó, ezért elment kanadai Torontóba, hogy megnézze az együttes fellépését hétfőn este. A 19 éves fiatal a családi autót kérte kölcsön a szüleitől.

Minden fantasztikus volt, Twitter-bejegyzésében „élete legjobb estéjének” nevezte a koncertet. De az igazi kalandok csak ezután kezdődtek.

Nem tudott hazaindulni, mert nem emlékezett, hogy hova parkolt, nem találta a kocsit. Egy mélygarázsban az első szinten hagyta a családi kékeszöld Nissan Versát. Az teszi ironikussá az egészet, hogy a szülei még vicceltek is vele, mielőtt elment, hogy vigyázzon a kocsira, haza ne jöjjön nélküle. Mert egyszer korábban már került hasonló helyzetbe.

Órákig kereste a parkolót, majd egy padon éjszakázott, ezt követően értesítette a rendőrséget, akik adtak neki enni és segítettek keresni a kocsit. Mivel nem lett meg, értesítették a szüleit, akik küldtek neki pénzt buszra.

A szülei nem estek kétségbe, hanem a Craigslisten (hirdetési oldal) feladtak egy hirdetést, amelyben az emberek segítségét kérték a kocsit megtalálásához. Gavin „képességeit” talán jól jelezi, hogy annyira emlékezett csak, hogy volt egy Starbucks kávézó és egy építkezés volt a közelben, ahol megállt.

Természetesen az abszurd történet szárnyra kapott az interneten, és a sok újságcikk nyomán megkerült a kocsi. Illetve egy élelmes cég küldött neki egy GPS-es kulcstartót is, amely segíthet megtalálni a kocsit, ha legközelebb is ilyen gondja akad.

Az év sztorija: nem tudta hova parkolt, hirdetést adott fel 1