Ilyen lehetőség ritkán akad, eladó egy 2006-os Mitsubishi Lancer EVO IX MR, ami 11 éves kora ellenére vadonatúj. Egy centit nem tettek meg vele, eddigi életét egy szalonban állva töltötte.

Azért a centi túlzás, összesen 9 mérföld (szűk 15 km) van a kilométerórájában. Piacra kerülésekor 37 000 dollárt kértek érte, de most egy eBay-aukción igencsak elszálltak a licitek, már 100 000 dollár, vagyis 26 millió forint felett jár a felajánlott összeg.

Az Evolution MR hatsebességes kézi váltóval, Eibach rugókkal, Bilstein lengéscsillapítókkal, BBS kerekekkel emelkedik ki a tömegből, az MR pedig a “Mitsubishi Racing” megjelölést fedi. Ugyanaz a kétliteres, 280 lóerős, 400 Nm nyomatékú turbós négyhengeres benzinmotor került bele, mint a többi Evolution modellbe, különlegességét a felsorolt kiegészítőkön túl a gyártási darabszám adja, mindössze 1500 készült az MR verzióból, azok is javarészt a japán belpiacra.

Egyes kommentelők szerint a kaliforniai kereskedés direkt aszalta a sportos japán négyajtóst évekig. Több EVO IX-et vettek még frissen, majd mint a befőttet tárolták hosszú ideig, és amikor elkezdtek felkúszni az árak, előálltak a nullkilométeres gépekkel.

Ez a példány viszont kegyetlenül elszállt, itt nem pár ezer dolláros profitról beszélünk, szinte megtriplázta az árát, és ez azért elég fura egy 11 éves autótól. Az mondjuk már látszik, hogy sosem lesz elkenve a szája, aki ennyit kiad ezért a kocsiért, biztosan befektetésként tekint a dologra, tehát újabb vitrinbe kerül majd a gép. Sebaj, csapatni akad elég Lancer még, sokkal pénztárcabarátabb áron is.

A világ pénzét kifizetik ezért a 11 éves, de új Mitsubishi Lancer EVO-ért 1A világ pénzét kifizetik ezért a 11 éves, de új Mitsubishi Lancer EVO-ért 2A világ pénzét kifizetik ezért a 11 éves, de új Mitsubishi Lancer EVO-ért 3A világ pénzét kifizetik ezért a 11 éves, de új Mitsubishi Lancer EVO-ért 4A világ pénzét kifizetik ezért a 11 éves, de új Mitsubishi Lancer EVO-ért 5