Ha már megfordult a kedves olvasó fejében, hogy húsleves helyett egy légzsákot melegítsen a mikrójában, azt tanácsoljuk, tegyen le az ötletről. Feltéve ha nem akar egy látványosan pukkanó apró detonációt a konyhájában.

Légzsákokról mostanában csak a sorozatos visszahívások miatt esik szó, a Takata legutóbb újabb 2,7 millió autót hívott vissza az általa gyártott légzsákok ellenőrzésére az Egyesült Államokban. Ebben az esetben viszont pont a váratlan robbanás, és annak minél látványosabb rögzítése a cél.

A lassított videóiról híres, nagy sebességű kamerákkal dolgozó Youtube-csatorna végre ezt a látványt is megmutatja nekünk az emberi szemnek követhető formában. Így robban ki egy légzsák, ha mikróba tesszük. Tudományos értéke nincs, de cserébe látványos.

Persze az ötlet megragadta már más fantáziáját is, rákeresve a légzsák, mikró szavakra, ezt a magyar videót dobta a net. Érdemes megfigyelni a rögzítésbeli különbséget, hiába nincs drága technika, a jó magyar nyers valóság és a kötelező káromkodás behozza a hátrányt.