A lista korántsem teljes, inkább csak indító löket a további ötletekhez, amelyeket tőletek várunk.

Valami zene legyen

Amikor megveszünk egy 15-20 éves autót, akkor 2017 szokásaival összeegyeztethetetlen módokat találunk a zenehallgatásra. Már a CD-t is rég eltemettük, nem beszélve a kazettákról, és ha nem akarjuk valami ronda fejegységgel csúfítani a műszerfalat, akkor kézenfekvő hirtelen megoldásként jön a képbe egy FM transzmitter.

Nyilván vannak szofisztikáltabb, profibb megoldások, de ez egy másodperc alatt üzemel, általában elnyeli a microSD kártyákat, pendrive-okat, sőt némelyik bluetooth kapcsolatra is képes. Az már más kérdés, mennyire ronda, mennyire használhatatlan a silány hangminőség miatt, no meg a Mária rádió is bekavarhat néha, ha rossz frekvenciát választunk. És általában rosszat fogunk, ahogy a számválasztás sem egyszerű, ha feldobunk 10 gigányi zenét, és csak vakon barangolunk az alkönyvtárak között egy digitális számpárra hagyatkozva. Sebaj, legalább szól!

Illatosító

Autót véve átfut az agyunkon, hogy vajon mit kapott előttünk szegény pára. Jó esetben, kíméletes gazdánál is ott maradnak az emberi lét maradványai, és mivel komplett kárpittisztításra nincs pénz, marad a placebóként ható, visszapillantóra akasztott karácsonyfa.

WD-40 és gyorskötöző

Bár még számunkra új a gép, és a vezérléscserére gyűjteni kell még, azért felkészülünk a bajra. Igaz, ha szakad a szíj, akkor maximum a szemünkbe fújhatjuk a WD-40-et, hogy ne a szervizköltség fájjon, de ott kotyog a csomagtartóban, pár gyorskötözővel, egyéb szerszámmal együtt. Biztonságérzetet ad, ha bármi van, legalább az agyalással elmegy az idő, a tréler megérkeztéig.

Falkahatározó klubmatrica

Ez inkább a hardcore autórajongók ismérve. Első lépésként csatlakozunk az adott márkához tartozó Facebook csoporthoz, megköszönjük a befogadást, majd beszerezzük az adott márkához tartozó vicces, felháborítóan polgárpukkasztó (ez dízel te…) matricát, kulcstartót, szelepsapkát, és elindulunk a rajongóvá válás útján, valamint tervezni kezdjük a következő találkozón való részvételt.

Telefontartó

Elengedhetetlen kellékké vált a műanyag kígyó, aki nem akar az ülés alá hajolva keresgélni menet közben, annak mindenképp fel kell cuppantani egyet a szélvédőre. Tengernyi verzió akad már belőle, a filléres darabok viszont megkeseríthetik az életünket, a lekonyuló telefont kilövő, szélvédőről leszédülő gagyi, szemétbe való hulladékok több bosszúságot okoznak, mint hasznot.