Az oldal jellemzője a profizmus, a korrekt és teljességre törekvő leírás a képekről, illetve maga a cél, a korszakból származó egyedi képek felkutatása és bemutatása.

“Az oldal célja elsősorban a régi magyar alapítású és tulajdonú fuvarozó cégekre (Volán, Épfu, BSZV, stb.) való visszaemlékezés, képek történetek által. A felölelni kívánt időszak a második világháborútól egészen a rendszerváltásig tart. Ettől korábbi anyag – főleg abban az esetben ha adott cégnek az elődje kerül képbe – elképzelhető, de szeretnénk ha 89-90 utáni képek már nem nagyon jelennének meg. Főleg nem az ez után alapított cégek tekintetében. Kérjük, hogy mindenki, aki képet szeretne küldeni tartsa ezt szem előtt. Valamint kérjük, hogy a buszokat és HC kamionokat is mellőzzük. Ezekkel külön nem egy oldal foglalkozik, így nem szeretnénk a listára venni! Megértéseteket köszönjük. “

A Kádár-kor fuvarosait idézi meg a Facebook 1A Kádár-kor fuvarosait idézi meg a Facebook 2

Még a kommentek között is értékes képek tűnnek fel, és itt nincs marakodás, őrült vita, mint a legtöbb oldalon, megéri követni a Volán, Épfu, BSZV, Áfor és a többiek albumát.