A Mercedes-AMG C63 S T-modell az új Audi RS4 Avant megjelenéséig az egyetlen hasonló bitang kombi a kategóriában, így pillanatnyilag kevés ellenfele van, ennek ellenére vannak, akik nem elégednek meg a gyárilag kínált 510 lóerős teljesítménnyel. Nekik kínál megoldást a Wimmer nevezetű tuningcég, akik hosszú sorba állnak ezzel az átalakítással, hiszen számtalan vállalkozás készített már teljesítménynövelő csomagot ehhez a modellhez, köztük olyan régóta a stuttgarti gépekkel dolgozók is, mint a Brabus.

Családapák álma ez a kombi Mercedes 2

Természetesen az első dolguk az volt, hogy hozzányúljanak a 4 literes biturbó V8-as motorhoz, amiből végül 801 lóerőt facsartak ki. A döbbenetes teljesítmény mellé gumiszaggató 900 Nm nyomaték is társul. Ezzel már nem csak a gyereket lehet az oviba fuvarozni, hanem az ovit lehet a gyerek mellé vontatni. Hogy apuci az autópálya belső sávjában se valljon szégyent, ezért a limitert feloldották, így már 320 km/órás sebességgel repeszthet. Azt azonban nem árulták el, hogy ez mennyiben befolyásolta a 0-100-as gyorsulást az eredeti 4,1 másodperces időhöz képest.

Az átalakításért borsos árat kérnek, bő 9 millió forintnyi összegért a motortuning mellé BBS felniket és KW felfüggesztést is hozzácsapnak a C63-ashoz.