Az angliai Kent megyében élő Walter Arnold rém büszke tulajdonosa volt egy 1896-os gyártású Benz Motorwagennek, elbűvölték a modern technológiában rejlő, határtalan lehetőségek. Egy bánata volt csupán: a korabeli törvények előírták, hogy legfeljebb óránként két mérföldes, azaz 3,2 kilométeres sebességgel haladhat pokoli járművével, vagy piros zászlót lengető embernek kell előtte szaladnia (sétálnia).

HM01AF 1896 Arnold. Image shot 2012. Exact date unknown.

Hősünk azonban nem tűrhette a korlátozást, és egy kisvároson áthajtva nyaktörő 13 km/órára növelte járműve sebességét. Meglátta azonban a felelőtlen ámokfutót egy rendőr, aki kerékpárra pattant, és könnyedén utolérte a száguldozó közellenséget.

A világ első autós szabadságharcosát egy shilling (kb. egy bolti eladó félnapi bére) bírság, plusz az eljárási költségek megfizetésére kötelezték.

Egyébként még ugyanabban az évben eltörölték a 2 mérföldes törvényt, a sebességhatárt 14 mérföld/órára (23 km/óra) emelték. Ennek örömére az autósok közúti versenyt szerveztek London és Brighton között, amin Walter Arnold már csak dacból is részt vett.

A legendává vált autó a mai napig megvan, sőt, ha szeptemberben Angliában jársz, a Hampton Court-beli veteránautó-kiállításon meg is csodálhatod, hacsak huss, el nem viharzik a szemed elől…