Első napját a Nürburgringen az új Porsche 911 GT3 7 perc 12,7 másodperces köridővel ünnepelte a legendás Nordschleifén. Versenyautó társához hasonló jellemzőkkel rendelkező, közúton is használható 911 az elődmodell idejét 12,3 másodperccel múlta felül.

A 911 GT3 még inkább támaszkodik a színtiszta versenytechnológiára, mint elődje. 500 lóerős, magas fordulatszámú szívómotorja megtalálható a 911 GT3 Cup versenyautóban is. A hátsókerék-kormányzással, hétfokozatú PDK sebességváltóval és Michelin Sport Cup 2 N1 abroncsokkal felszerelt sportautó a sorozatgyártásnak megfelelő állapotban közelítette meg az eifeli célvonalat.

A 8 fokos külső hőmérséklet és a 14 fokos aszfalt ideális körülményeket teremtett Lars Kern Porsche tesztpilóta számára a rekorddöntéshez. A közúton is használható, hátsókerékhajtású Coupé szigorú felügyelet mellett érte el legjobb idejét. „Ha gyors tudsz lenni a Nordschleifén, akkor gyors tudsz lenni a világ összes versenypályáján”, tette hozzá Frank-Steffen Walliser a Porsche Motorsport és GT autókért felelős alelnöke.