Egy ausztrál négyes fogatnak sikerült olyan szintre felpörgetni a Volkswagen Bogár bokszermotorjának cseréjét, hogy még a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerültek. Stephen Muller, Adrian Muller, Julian Price-Jones és Jeremy Vant Spyker 2005-ben 1 perc 6 másodperc alatt produkáltak motorcserét az ikonikus típuson. Az 1976-os Volkswagentől egy méterre tették a motort, majd miután visszakerült, öt métert gurultak vele.

A Volkswagen már korábban alanya volt ilyen jellegű rekordkísérletnek, a másfél perc körüli időt többen elérték a nyolcvanas években. A korabeli rekord 1986-ban született, Mike Silvester és John Maher 1 perc 16 másodperc alatt hajtották végre a cserét.

Ráadásul a bírák drákói szigorral ellenőrizték a munkát, nem volt elég csak összecsapni a melót. Mindent a helyére kellett rakni, ellenőrizték a fűtés csöveit, a csavarokat, és ha hibát találtak, nem volt megfelelő nyomatékkal rászorítva a csavar, azért fél perc büntetés járt.

7473bees-960

De a verseny indulóit sem kellett félteni, mindent megtettek a folyamatok felpörgetéséhez. Ahol lehet, szárnyas anyákat használtak, valamint az ezerkettes blokkot részesítették előnyben, mivel az keskenyebb, sőt még a kormányból is levágtak, csak hogy könnyebb legyen bepattanni induláskor.