Bár a Lamborghini legfrissebb modelljének, a Huracán Performantének Nürbugringen futott rekordideje továbbra is erősen véleményes, az viszont vitathatatlan, hogy az olaszok ismét valami rettentő gyorsat alkottak. Ugyan Enzo Ferrari azt mondta még dacosabb időszakában, hogy “az aerodinamika azoknak való, akik nem tudnak motort építeni”, mára azt is tudjuk, hogy bizony rettentő fontos az autó körüli levegő megfelelő terelgetése.

Éppen ezért a mérnökök már nem csak fix szárnyakkal dolgoznak, hanem egyre több autón jelenik meg az aktív aerodinamika. A Huracán Performante változatán pedig minden apró légterelő azért dolgozik, hogy a megfelelő tapadást és gyorsulást biztosítsa. Ezt az olaszok Aerodinamica Lamborghini Attiva vagyis ALA rendszernek nevezték el, aminek működését remekül szemlélteti az alábbi videó:

A Lamborghini Huracán Performantét szívó V10-es motor hajtja, melynek teljesítménye 640 lóerő, amit 8000-es fordulaton ad le. Csúcsnyomatéka pedig 600 Nm, ami már 6500-as fordulattól a vezető rendelkezésére áll. A kevesebb, mint 1,4 tonnát nyomó autó 2,9 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, a 200-as osztásig pedig csupán további 6 másodpercet kell várakozni.